Sportfysiotherapie

Bij SMC Alkmaar bieden we sportfysiotherapie, waarbij we een duidelijke diagnose stellen en een beweeganalyse maken. Zo stellen we een plan op dat rekening houdt met jouw sportspecifieke eisen en doelen.

Afspraak maken
SMC Alkmaar - Sportfysiotherapie
SMC Alkmaar - Praktijk

Je krijgt na de intake altijd antwoord op de vragen:

  1. Wat heb ik?
  2. Hoelang gaat het duren voordat ik weer kan sporten of werken?
  3. Wat/wie heb ik nodig en wat kan ik zelf doen?
  4. Wat kan de (sport)fysiotherapeut doen om jouw herstel te bespoedigen?

Het herstel bespoedigen met sportfysiotherapie

Eenmaal inzichtelijk wat er aan de hand is, kan er samen met de sportfysiotherapeut worden gewerkt aan de oplossing van het probleem.

Oplossingen die veelal voorkomen

  1. Belastbaarheid verhogen bij een sportspecifieke situatie
  2. De manier van jouw bewegen optimaliseren door jouw beweegvrijheid te vergoten tijdens een sportspecifieke situatie
  3. Jouw een ander beweeggedrag aanleren tijdens jouw sportspecifieke situatie om de klacht deels of volledig te ontzien
SMC Alkmaar - Sportfysiotherapie tapen

De voordelen van sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie biedt unieke voordelen, of je nu een professionele atleet bent, een recreatieve sporter of iemand die herstelt van een blessure. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van sportfysiotherapie bij SMC Alkmaar:

1. Optimalisatie van prestaties

Door gerichte oefeningen en therapieën kunnen we je kracht, flexibiliteit, balans en algehele sportprestaties verbeteren.

2. Preventie van blessures

Wij richten ons op preventieve technieken om toekomstige blessures te vermijden, zodat je actief en blessurevrij kunt blijven.

3. Versneld herstel

Als je al een blessure hebt, kan sportfysiotherapie je helpen sneller en effectiever te herstellen, met minder kans op herhaling van de blessure.

4. Aangepast aan jouw behoeften

We ontwikkelen een persoonlijk behandelplan dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en sportdoelen, zodat je de best mogelijke resultaten krijgt.

5. Verbeterde levenskwaliteit

Onze sportfysiotherapie helpt je niet alleen om beter te presteren in je sport, maar draagt ook bij aan je algehele gezondheid en welzijn, waardoor je je beter voelt in je dagelijks leven.

Zet de eerste stap naar betere sportprestaties

Ben je klaar om je sportprestaties te verbeteren, herstel te versnellen en toekomstige blessures te voorkomen? Onze sportfysiotherapeuten staan klaar om je te helpen. We zullen samenwerken om een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen dat is afgestemd op jouw unieke behoeften en doelen. Neem vandaag nog de controle over je sportieve toekomst.

Afspraak maken

Onze andere behandelingen