Fysiotherapie en voeding vullen elkaar perfect aan

Voeding heeft veel invloed op je gezondheid én je prestatievermogen. Fysiotherapie en voedingsadvies versterken elkaar daardoor. Bij SMC Alkmaar zijn we gespecialiseerd in het opstellen van een individueel voedingsplan voor sporters en niet sporters.

Afspraak maken
SMC Alkmaar - Orthomoleculaire therapie / voeding
SMC Alkmaar - Gezonde voeding

Kijk verder dan alleen voeding en verbeter je levensstijl

De orthomoleculair therapeut werkt samen met de client om via voeding zoveel mogelijk nuttige voedingstoffen en zo min mogelijk schadelijke stoffen naar binnen te krijgen. Dit om je gezondheid en energieniveau te verbeteren. Naast het verbeteren van het voedingspatroon kijken we bij SMC Alkmaar indien nodig ook naar leefstijlinterventies zoals bewegen, ontspannen, bioritme en gedrag.

Waarom Orthomoleculaire therapie?

Wil je als sporter je prestaties verbeteren zonder een aanslag te plegen op je lichaam? Dan kan orthomoleculaire therapie je ondersteunen. Orthomoleculaire therapie kan op twee wijzen worden ingezet. Preventief om te zorgen dat het lichaam gezond blijft en optimaal functioneert, maar ook wanneer (chronische) klachten aanwezig zijn.

SMC Alkmaar - Fenna

Orthomoleculaire therapie: Bij welke klachten?

Spier en pees klachten

Voeding kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van de herstelprocessen van spieren en pezen.

Intoleranties

Orthomoleculaire therapie kan helpen bij het opsporen en behandelen van voedselintoleranties en allergieën.

Hormonale klachten

Orthomoleculaire therapie kan helpen bij het reguleren van hormonale disbalans en het verminderen van hormonale klachten.

Darmklachten

Orthomoleculaire therapie kan helpen bij het opsporen en behandelen van darmklachten en -problemen.

Depressie

Orthomoleculaire therapie kan helpen bij het behandelen van depressie door middel van het aanvullen van tekorten in vitaminen en mineralen die een rol spelen in de stemming.

Stress

Orthomoleculaire therapie kan helpen bij het verminderen van stress en het ondersteunen van het lichaam in stressvolle situaties.

Allergieën

Orthomoleculaire therapie kan helpen bij het behandelen van allergieën door het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingsreacties.

Overgewicht

Orthomoleculaire therapie kan helpen bij het afvallen door middel van een op maat gemaakt voedingsplan en het aanpakken van eventuele onderliggende oorzaken van overgewicht.

Herstel van blessure

Orthomoleculaire therapie kan helpen bij het versnellen van het herstel van blessures door het ondersteunen van de herstelprocessen van het lichaam.

(Sport)prestatie verbetering

Voeding kan helpen bij het verbeteren van (sport)prestaties door middel van het optimaliseren van de voedingsinname en het ondersteunen van het lichaam in prestatiegerichte situaties.

Burn-out

Orthomoleculaire therapie kan helpen bij het behandelen van burn-out door het aanvullen van tekorten en het ondersteunen van het lichaam in herstelprocessen.

Huidklachten

Orthomoleculaire therapie kan helpen bij het verminderen van huidklachten door het aanpakken van onderliggende oorzaken zoals voedingstekorten en hormonale disbalansen.

Verbeter nu je gezondheid

Optimaliseer je gezondheid met orthomoleculaire voedingstherapie bij SMC Alkmaar. Verbeter je energieniveau en verminder klachten. Maak nu een afspraak.

Afspraak maken

Onze andere behandelingen