Diagnostiek bij SMC Alkmaar

Bij SMC Alkmaar ligt de focus op grondige diagnostiek met moderne apparatuur. Dankzij nauwkeurige diagnostiek kunnen we niet alleen jouw klachten goed in kaart brengen, maar ook de onderliggende oorzaken. Daarnaast wordt de voortgang van jouw herstel en belastbaarheid inzichtelijk gemaakt door middel van diagnostische metingen.

SMC Alkmaar

Ontdek de voordelen van nauwkeurige diagnostiek bij SMC Alkmaar

Een precieze diagnose is cruciaal voor een effectief behandelplan en succesvol herstel. Bij SMC Alkmaar begrijpen we dit en zetten we ons in om jou de best mogelijke zorg te bieden. Hier zijn enkele voordelen van onze geavanceerde diagnostische methoden:

1. Gerichte behandeling

Een nauwkeurige diagnose stelt onze therapeuten in staat om specifieke oorzaken van jouw klachten aan te pakken en een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen dat aansluit bij jouw individuele behoeften.

2. Sneller herstel

Door de onderliggende oorzaak van jouw klachten te identificeren, kunnen we effectievere therapieën en behandelstrategieën inzetten, wat kan leiden tot een sneller herstel.

3. Preventie van toekomstige blessures

Onze diagnostische methoden helpen ons om mogelijke risicofactoren te identificeren en aan te pakken, waardoor de kans op toekomstige blessures wordt verminderd.

4. Kostenbesparing

Door een accurate diagnose te stellen, kunnen we onnodige behandelingen en kosten voorkomen. Je investeert alleen in de zorg die je echt nodig hebt.

5. Gemoedsrust

Wetende dat jouw klachten grondig zijn onderzocht en geëvalueerd, kun je met vertrouwen aan jouw herstel beginnen en de best mogelijke resultaten verwachten.

Echografie 

Echografie speelt een cruciale rol in onze diagnostiek om structuurschade en irritatie aan spieren, pezen, banden en botten duidelijk in beeld te krijgen. Met behulp van een echo kunnen we deze schade nauwkeurig opmeten.

Meer informatie

Energetische morfologische bloedtest

Een gedetailleerde blik op jouw bloed geeft een helder beeld van jouw algehele gezondheid. Met deze diagnostische test worden jouw reguliere waarden inzichtelijk, zoals bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen. Ook diverse tekorten, verstoringen en belastingen komen aan het licht.

SMC Alkmaar
SMC Alkmaar - oefening

Testlab

In ons behandel- en testcentrum meten en analyseren wij altijd jouw gezondheid en belastbaarheid met een gericht doel. Dat kan blessurepreventie zijn, prestatieverbetering, het verminderen van langdurige klachten of gewoon fit blijven.

Meer informatie

Video analyse

Door middel van geavanceerde videoapparatuur kunnen jouw bewegingen volledig geanalyseerd worden als onderdeel van onze diagnostiek. Gewrichtshoeken, afstanden en beweegtechniek worden gemeten en vergeleken om te bepalen waar je jezelf nog kunt verbeteren.

SMC Alkmaar

Kunnen wij je helpen?

Ervaar je lichamelijke klachten en wil je eindelijk verlichting vinden? Aarzel dan niet langer en maak nu een afspraak bij SMC Alkmaar, zodat we samen aan jouw herstel kunnen werken door middel van nauwkeurige diagnostiek en behandeling.

Afspraak maken