Echografie in Alkmaar

Bij SMC Alkmaar bieden wij snel en zonder verwijzing echografie voor klachten aan spieren, pezen, banden en botten. Maak direct een afspraak voor een diagnose en passend behandeltraject

Afspraak maken
SMC Alkmaar - Echografie
SMC Alkmaar - Echografie knie

Snel en zonder verwijzing

Het is niet meer nodig om op een lange wachtlijst te staan voor echografie bij een ziekenhuis. Je kunt direct een afspraak maken bij ons. Echografie is onmisbaar om klachten aan spieren, pezen, banden en botten duidelijk in beeld te krijgen.

SMC Alkmaar biedt directe diagnosestelling met behulp van ons geavanceerde echografie-apparaat. Hierdoor kunnen we snel de oorzaak van de klachten achterhalen en een geschikt behandeltraject starten of de patiënt doorverwijzen naar een specialist, waarmee we nauw samenwerken.

Echografie: bij welke klachten?

Peesklachten

Het identificeren van problemen zoals tendinitis, tendinose, peesscheuren en andere peesaandoeningen kan worden geholpen met diagnostiek.

Spierklachten

Op deze manier kan men spierverrekkingen, spierscheuren en andere spieraandoeningen opsporen en helpen bij het bepalen van de juiste behandeling.

(Recente) trauma’s

Diagnostiek kan helpen bij het beoordelen van de omvang en locatie van botbreuken, spierscheuren, ligamentverstuikingen en andere verwondingen.

Slijmbeurs ontsteking

Vaststellen van slijmbeursontsteking en het bepalen van de juiste behandeling kan worden geholpen met diagnostiek.

Schouderklachten

Diagnostiek kan schouderklachten identificeren die gerelateerd zijn aan problemen met de rotator cuff, bicepspees, subacromiale ruimte en andere betrokken structuren.

Knieklachten

Op deze manier kan men problemen met de meniscus, de ligamenten, de knieschijf en andere structuren die betrokken zijn bij knieklachten opsporen.

Hand/pols klachten

Problemen met de pezen, spieren, ligamenten en andere structuren die betrokken zijn bij hand- en polsklachten kunnen worden opgespoord met diagnostiek.

Heupklachten

Echografie kan helpen bij het opsporen van problemen met de heupspieren, de heupzenuw, het labrum en andere structuren die betrokken zijn bij heupklachten.

Elleboogklachten

Echografie kan helpen bij het opsporen van problemen met de pezen, spieren, ligamenten en andere structuren die betrokken zijn bij elleboogklachten, zoals tenniselleboog of golfelleboog.

Enkel/voetklachten

Op deze manier kan men problemen met de achillespees, enkelbanden, spieren, ligamenten en andere structuren die betrokken zijn bij enkel- en voetklachten opsporen.

Echografie op locatie

Uniek van SMC Alkmaar is dat onze ervaren echografist op locatie komt. Wij stellen diagnoses bij sportverenigingen en fitness centra maar kunnen ook bij patiënten thuis komen.

Afspraak maken

Ontdek meer over onze diagnostische diensten