Testlab

In ons testlab meten en analyseren wij je gezondheid en belastbaarheid altijd met een gericht doel. Dat kan zijn blessurepreventie, prestatieverbetering of het verminderen van langdurige klachten. Of gewoon fit blijven.

Ons testlab is geschikt voor niet sporters, sporters, amateur en professionele sporters. Onze sportfysiotherapeut neemt de testen af en maakt direct een duidelijk plan voor het voorkomen van blessures, overbelasting of onnodige slijtage aan het bewegingsapparaat.

Afspraak maken
SMC Alkmaar - Vincent
SMC Alkmaar - Sportfysiotherapie

Wat is ons testlab?

Ons Testlab bij SMC Alkmaar is een gespecialiseerde faciliteit waar wij jouw gezondheid en belastbaarheid meten en analyseren. Deze diagnostische tests zijn cruciaal om de aard van jouw lichamelijke klachten te begrijpen en de onderliggende oorzaken te identificeren. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en methoden, kunnen we een nauwkeurig beeld krijgen van jouw situatie. Deze informatie helpt ons om een gericht en realistisch behandelplan op te stellen, of dat nu voor blessurepreventie is, prestatieverbetering, vermindering van langdurige klachten, of simpelweg om fit te blijven.

Onze meetinstrumenten

Voor het meten van jouw vaardigheden en blessure risico maakt onze sportfysiotherapeut gebruikt van zeer geavanceerde meetinstrumenten..

Echografie

Met behulp van echografie neemt onze sportfysiotherapeut een kijkje in je lichaam. De spieren, botten, pezen, banden, slijmbeurzen en gewrichten worden gescand en beoordeeld op irritaties en/of schade. Het onderzoek is interactief en wordt verricht in de behandelkamer.

Thermografie

Met behulp van infrarood thermografie kan onze sportfysiotherapeut een dreigende blessure opsporen. De sportfysiotherapeut maakt thermografische foto’s van jouw lichaam en beoordeeld aan de hand van de verschillende kleuren op de foto de ernst van de (dreigende) blessure. Het onderzoek is interactief en vindt plaats in de behandelkamer

Performance testen

Om jouw sport succesvol uit te kunnen voeren, zijn kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid essentieel. We gebruiken diverse performance testen in de oefenruimte om deze eigenschappen te meten. Na de test bespreekt de sportfysiotherapeut direct het resultaat met jou.

Video analyse

Voor het analyseren van bewegingen tijdens een sport maken wij gebruik van video opnames. De sport specifieke bewegingen kunnen daardoor vertraagd en herhaaldelijk afspelen. Dit helpt ons om bewegingen te ontleden, te analyseren, gewrichtshoeken te berekenen en om beweegpatronen te ontdekken die mogelijk leiden tot blessures of prestatievermindering. De video opname wordt gedaan in de oefenzaal. Het bespreken van het beweeggedrag wordt gedaan in de behandelkamer.

Voordelen van onze Testlab diensten

Het Testlab van SMC Alkmaar brengt aanzienlijke voordelen voor jouw gezondheid. Allereerst kunnen we met onze nauwkeurige diagnosemethoden een doeltreffend behandelplan op maat voor jou creëren. Vervolgens, door een diepgaande meting en analyse van jouw gezondheid en belastbaarheid, kunnen we potentiële gezondheidsrisico’s vroegtijdig identificeren en aanpakken. Ten slotte biedt ons Testlab jou de zekerheid dat je de best mogelijke zorg krijgt, geboden door ervaren professionals die gebruikmaken van de nieuwste technologieën en apparatuur.

Wil jij je (sport)prestaties verbeteren?

Ontdek jouw belastbaarheid en voorkom blessures met het testlab van SMC Alkmaar. We meten en analyseren jouw gezondheid en prestaties voor blessurepreventie, prestatieverbetering of het verminderen van klachten.

Afspraak maken

Ontdek meer over onze diagnostische diensten