Thermografie

Bij SMC Alkmaar zijn wij gespecialiseerd in infrarood thermografie. Een unieke beeldvormende techniek dat met een ultragevoelige infraroodcamera blessures in kaart brengt.

Afspraak maken
SMC Alkmaar - Behandelkamer
SMC Alkmaar - Thermografie body

Wat is thermografie?

Ontdek verborgen klachten en anticipeer op toekomstige blessures. Met behulp van onze geavanceerde infraroodcamera en verfijnd computersysteem analyseren we de warmteafgifte van je huidoppervlak. Deze volledig veilige techniek straalt geen schadelijke straling uit en brengt de oorzaak van je klachten helder in beeld. Thermografie is een essentieel onderdeel van onze diagnose- en behandelplannen bij SMC Alkmaar, waardoor we gerichte zorg kunnen bieden en je welzijn kunnen verbeteren.

Wat zijn de voordelen

1. Vroegtijdige opsporing

Thermografie kan subtiele veranderingen in warmtepatronen detecteren, waardoor blessures, ontstekingen of andere afwijkingen in een vroeg stadium kunnen worden geïdentificeerd, zelfs voordat symptomen optreden.

2. Niet-invasief en pijnloos

Gebruik van een gevoelige infraroodcamera zonder fysiek contact, zonder bijwerkingen.

3. Brede toepasbaarheid

Het kan worden gebruikt voor verschillende aandoeningen en doeleinden, zoals het evalueren van sportblessures, pijnmanagement, ontstekingsdetectie, vasculaire aandoeningen en postoperatieve monitoring.

4. Risicovrij en veilig

In tegenstelling tot andere beeldvormende technieken maakt thermografie geen gebruik van schadelijke straling. Het is een veilige en herhaalbare procedure die kan worden gebruikt voor alle leeftijdsgroepen.

5. Individueel behandelplan

Met de gedetailleerde informatie die thermografie biedt, kan een gepersonaliseerd behandelplan worden opgesteld. Dit stelt zorgverleners in staat om de behandeling specifiek af te stemmen op de behoeften van elke patiënt.

6. Non-invasieve monitoring

Thermografie kan worden gebruikt om het herstelproces te volgen en de effectiviteit van een behandeling te evalueren zonder dat er invasieve procedures nodig zijn.

De sleutel tot geavanceerde blessure detectie en preventie


Ontdek de ongeëvenaarde voordelen van infrarood thermografie en laat onze ervaren therapeuten jou begeleiden op jouw weg naar herstel en welzijn. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze innovatieve benadering jouw gezondheid aanzienlijk kan verbeteren. Ervaar het zelf en maak nu een afspraak!

Afspraak maken

Ontdek meer over onze diagnostische diensten