Over SMC Alkmaar

SMC Alkmaar is een moderne praktijk voor (sport)fysiotherapie en gezondheid die samenwerking met meerdere gespecialiseerde disciplines als uitgangspunt heeft. We beschikken naast onze eigen specialisaties over een groot netwerk van medische specialisten en paramedische zorgverleners in de regio Alkmaar en omstreken. Op deze manier kunnen wij alle zorg leveren die je nodig hebt!

Afspraak maken
SMC Alkmaar - Praktijk

Passie voor sport en toewijding aan patienten

Bij SMC Alkmaar hebben we een deskundig team. We streven ernaar om jou te helpen jouw sportprestaties te verbeteren en je te ondersteunen bij het herstel van blessures. Onze behandelmethoden zijn gericht op duurzame resultaten en een actieve benadering van de zorg.

SMC Alkmaar - Vincent

Vincent Hompes

Vincent Hompes is MSc Sportfysiotherapeut en mede-eigenaar van SMC Alkmaar. Tevens is hij voorzitter van het schoudernetwerk Amsterdam en werkt hij in de Medische Kliniek Velsen (MKV). In MKV voert hij, tijdens het combinatiespreekuur, samen met een medisch specialist het diagnostisch onderzoek uit. Hij verricht dan naast het fysiotherapeutisch onderzoek ook het echografisch onderzoek.

‘’Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door diverse oorzaken. Samen kijken wij waar de oorsprong van de klacht ligt, hoe deze behandeld kan worden en ook hoe de klacht in de toekomst voorkomen kan worden’’

Opleidingen

BSc Fysiotherapie, MSc Sportfysiotherapie

Specialisaties

Echografie / Diagnostiek & Second opinion / Sportfysiotherapie / Schouderspecialist / Dry Needling / Medical taping

Mijn missie

Als ik iets geleerd heb van 15 jaar werken in sportmedische centra, dan is het wel dat een bredere blik op fysiotherapie nodig is. Door alleen maar naar bewegingsklachten te kijken missen we soms de onderliggende oorzaak. Mijn missie is om met behulp van moderne technieken de oorzaak van de klachten te vinden. Een volledige analyse van het gezondheidsprobleem is noodzakelijk om een persoonlijk herstelplan op te stellen.

Mijn visie

Kwalitatief hoogwaardige zorg bereik je alleen in nauwe samenwerking met diverse specialisten. Door korte lijnen met diverse zorg professionals waaronder orthopeden, sportartsen en dietisten in de regio kunnen we de beste zorg leveren voor de patiënt. Daarnaast ben je als sportfysiotherapeut de medische partner van de patiënt in het proces van diagnose tot en met blijvend fit.

SMC Alkmaar - Fenna

Fenna Uittenbogaard

Fenna Uittenbogaard is MSc Sportfysiotherapeute, orthomoleculair therapeute en mede-eigenaar van SMC Alkmaar.

‘’Door alleen maar naar bewegingsklachten te kijken missen we soms de onderliggende oorzaak, door een uitgebreide analyse te maken van iemand zijn gezondheidsklachten kom je tot de mogelijke oorzaak van de klacht. Voeding, beweging en een gezonde mindset zijn cruciaal bij het herstellen en voorkomen van diverse gezondheidsklachten’’

Opleidingen

BSc Fysiotherapie, MSc Sportfysiotherapie, Orthomoleculaire therapie.

Specialisaties

Sportfysiotherapie / Orthomoleculaire therapie / Thermografie / Knie en enkel specialist / Performance trainer / Dry Needling / Medical taping.

Mijn missie

Vanaf de eerste afspraak pak ik het grondig aan, mijn missie is om de onderliggende oorzaak aan te pakken en blessures in de toekomst te voorkomen. Bij het behandelen en voorkomen van blessures is het belangrijk dat dit regelmatig gemeten wordt. Middels onze geavanceerde apparatuur kunnen we de voortgang blijven monitoren en waar nodig bijsturen. Tevens is de rol van voeding bij het herstel en het voorkomen van blessures een essentieel onderdeel binnen de multidisciplinaire aanpak van SMC Alkmaar.

Mijn visie

Door nauw samen te werken met diverse specialisten bereik je kwalitatief hoogwaardige zorg. Essentieel is een laagdrempelige en nauw samenwerking met diverse zorg professionals. Onderdeel van ons team zijn o.a. orthopeden, sportartsen, chiropractoren, osteopaten, podoloog en (sport)psychologen in de regio. Door regelmatig te overleggen kunnen wij zorg op maat leveren binnen onze praktijk.

Hidde de Hoog

Hidde is als Manueeltherapeut MSc werkzaam bij SMC-Alkmaar. Tevens is Hidde is oprichter van het Elleboog Netwerk Nederland en als fysiotherapeutisch consulent werkzaam op de schouder – en elleboogpoli in het Medisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam. 

‘’Goede zorg betekent voor mij een duidelijke diagnose en een concreet behandelplan. Weten wat er aan de hand is en snappen hoe het zo ver is gekomen, is de basis van duurzaam herstel. Ik neem graag de tijd om samen met jou hier aan te werken.”

Opleidingen

BSc Fysiotherapie,
MSc Manuele Therapie

Specialisaties

Manuele Therapie / Elleboogspecialist / Wervelkolomklachten / Orthopedische Revalidatie / Dry Needling 

Mijn missie

Zorgen dat de patiënt zich gehoord en begrepen voelt is de basis van een goede samenwerking tussen patiënt en therapeut. De patiënt betrekken bij zijn herstel en samen werken aan een duurzame oplossing voor zijn klachten is mijn missie. 

Mijn visie

Redeneren vanuit het bio-psychosociaal perspectief is iets wat ik tijdens de opleiding tot Manueel Therapeut geleerd heb. Er zijn vaak meerdere factoren aanwezig die lijden tot het ontstaan van fysieke klachten. Samen puzzelen en ontdekken wat er ter grondslag ligt aan de klachten is wat mij drijft. 
Het inschakelen van andere zorgprofessionals om ook aan andere domeinen te werken is voor mij vanzelfsprekend. 

Judith Hijne

Thijs Azezaat

Thijs Avezaat is personal trainer en eigenaar van de sportschool Fundamentals. 

Zijn doel is om klanten fit te maken, te houden en het risico op het laten ontstaan van blessures te verminderen. 

Zijn motto

”Fit voelen, een gezond leven en de beste versie worden van jezelf. Dat is het meest waardevolle kado dat jij jezelf kunt geven. Leg de lat maar wat hoger en laat je overtuigen door de “tailor made” aanpak bij ons.”

SMC Alkmaar ruimte

De praktijk

SMC Alkmaar is gevestigd in hetzelfde pand als Fundamentals, dé plek voor personal training in Alkmaar. Deze mooie en verzorgde sportschool beschikt over de meest geavanceerde apparaten, die wij gebruiken voor onze hoogwaardige behandelprogramma’s. 

Ontdek meer bij SMC Alkmaar