Vergoedingen bij SMC Alkmaar

SMC Alkmaar heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars, waardoor we de kosten van jouw fysiotherapiebehandelingen rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar kunnen declareren. Het is echter belangrijk om na te gaan of jouw verzekering voldoende dekking biedt voor fysiotherapie.

We adviseren jou om jouw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar om te bepalen welke vergoedingen voor fysiotherapie in jouw specifieke situatie van toepassing zijn. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan en kun je optimaal profiteren van de zorg die SMC Alkmaar te bieden heeft.

Neem contact op
SMC Alkmaar - Behandelkamer

Basisverzekering en fysiotherapie

Bij SMC Alkmaar vinden we het essentieel dat je goed geïnformeerd bent over de vergoeding van fysiotherapie door jouw zorgverzekering. In de meeste gevallen vergoedt de aanvullende verzekering fysiotherapie, terwijl de basisverzekering dit doorgaans niet doet.

Het is raadzaam om jouw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar om te achterhalen welke dekking voor fysiotherapie van toepassing is in jouw situatie. Zo kun je goed geïnformeerd beslissingen nemen over de behandelingen die je nodig hebt.

Uitzonderingen

Ondanks dat fysiotherapie meestal onder de aanvullende verzekering valt, bestaan er enkele uitzonderingen waarbij de basisverzekering de kosten vergoedt:

  1. Jongeren onder de 18 jaar: Vanuit de basisverzekering worden de eerste 9 behandelingen vergoed. Mocht dit onvoldoende zijn, dan kunnen er 9 extra behandelingen aangevraagd worden. Voor chronische indicaties is er een onbeperkt aantal behandelingen beschikbaar.
  2. Gesuperviseerde oefentherapie bij artrose van heup- en/of kniegewricht: Verzekerden van 18 jaar en ouder krijgen de eerste 12 behandelingen binnen een termijn van 12 maanden vergoed vanuit de basisverzekering.
SMC Alkmaar
SMC Alkmaar - Praktijk

Chronische indicatie

Heb je een chronische aandoening? Dan krijg je fysiotherapie in veel gevallen vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Dit betekent dat je de eerste 20 behandelingen zelf betaalt. Maar je kan hiervoor ook gebruik maken van een aanvullende verzekering.

Goed om te weten: voor zorg uit de basisverzekering geldt het eigen risico. Die geldt dus vanaf de 21e behandeling. Het eigen risico betaal je elk jaar. 

Plan jouw afspraak met onze ervaren fysiotherapeuten

Onze ervaren fysiotherapeuten staan klaar om jou te helpen bij jouw herstel en het bereiken van jouw gezondheidsdoelen. Maak vandaag nog een afspraak en laat onze deskundige fysiotherapeuten jou begeleiden op jouw weg naar een betere gezondheid en welzijn. Wacht niet langer, zet de eerste stap naar een pijnvrij en actief leven.

Afspraak maken